Ankara Gezilecek Yerler

Ankara Gezilecek Yerler

Hamamönü

Ankara’da görmeniz gereken yerlerin başında Hamamönü yer alıyor. Altındağ Belediyesi restore edip turizme kazandırdı. Ankara’nın tarihi tarafını görmek istiyorsanız Ankara’da gezilecek yerler listenizde mutlaka olmalı.  

!9. yüzyıl sivil mimarisini göreceğiniz evleri, kültürel etkinlikler için ayrılan sokakları, eşsiz tatları deneyimleyeceğiniz kafe ve restoranlar ile bu tarihi yerleşim merkezinde oldukça fazla seçenek bulabilirsiniz.

Ankara Kalesi

Geçmişi 4000 yıla dayanan Ankara Kalesi, çeşitli uygarlıklarca hem savunma hem de yerleşim amaçlı kullanılmış ve bir çok kez onarım görmüş. NE zaman kimin inşa ettiği tam olarak bilinmeyen bu askeri yapı bu onarımlar sayesinde varlığını eksiksiz korumuş ve günümüze kadar gelmiş.

Anadolu Medeniyetler Müzesi,

Ankara’ya gelip müze gezmek istiyorsanız listenizin başında burası olmalı.  Ankara Kalesi’nin dış duvarlarının  güneydoğusunda bulunan Atpazarı Semtinde bulunan Anadolu Medeniyetler Müzesi, biri Veli Mahmut Paşa; diğer, ,se Rum Mehmet Paşa tarafından inşa ettirilen 15. Yüzyıla ait 2 Osmanlı yapısı ile konuklarına ev sahipliği yapıyor.

İlginizi Çekebilir
  • Seyahatinize Uygun Aracı Seçin
    Öncelikle hangi büyüklükte araba sizin için uygun buna karar vermelisiniz. Eğer ailenizle tatile gidiyorsanız, üstü açık iki kişilik bir araba kiralamak mantık olacaktır. Kiraladığınız araçta herkes için yeterli koltuk sayısı olup olmadığına dikkat etmelisiniz.
  • Ankara YHT Bilet Fiyatları
    TCDD tren bilet fiyatları belirli zaman aralıklarında değişmektedir
  • Araç Kiralarken Dikkate Edilmesi Gerekenler
    Araç kiralarken dikkat etmeniz gereken ilk husus bütçenizi belirlemek olmalıdır. Bütçenizi belirlemek doğru aracı seçmeniz için size yol gösterecektir. İremtur Oto Kiralama farklı fiyatlandırmalara sahip araçlarla bütçenize uygun aracı seçmekte kolaylık sağlayacaktır.
Whatsapp Telefon